FAQ

Warmteshop Turnhout

Veelgestelde vragen bij Warmteshop Turnhout

Uit een onderzoek van de Technische Universiteit van Kaiserslautern blijkt dat infraroodpanelen een besparingspotentieel van tot wel 70% kunnen bieden. Deze indrukwekkende statistieken worden tevens ondersteund door de positieve feedback van onze tevreden klanten. Echter, het is cruciaal om dergelijke claims met een gezonde dosis realisme te benaderen, aangezien aanzienlijke besparingen in sommige situaties het warmtecomfort kunnen beïnvloeden.

De genoemde besparingen zijn te danken aan een combinatie van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de efficiëntie waarmee deze panelen het warmtegevoel in ons lichaam kunnen veranderen. Ook het specifieke infraroodspectrum en het verminderde warmteverlies, met name in ruimtes met suboptimale isolatie, dragen hieraan bij.

Een realistische benadering suggereert een energiebesparing van ongeveer 30% zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Een bijkomend voordeel van infraroodpanelen is de mogelijkheid om de kamertemperatuur met 2 graden te verlagen zonder comfortverlies, wat de energie-efficiëntie van de infraroodverwarming van Warmteshop Turnhout verbetert.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Hoe functioneren infrarood panelen?

Installeer, sluit aan op het stroomnet, en geniet van de warmte! Hoewel infraroodpanelen op elektriciteit werken, functioneren ze niet zoals traditionele kachels. Ze simuleren de grootste natuurlijke warmtebron op aarde: de zon. Ze verwarmen niet direct de lucht, maar richten zich rechtstreeks op personen en objecten in de ruimte.

Naast directe warmtestraling geven deze panelen ook indirecte warmte af die wordt gereflecteerd door objecten in de kamer. Dit zorgt voor een alomvattende en evenwichtige warmtebeleving, waardoor je vanuit elke hoek van de kamer warmte ervaart.

Een extra voordeel is dat de panelen vocht uit de muren kunnen onttrekken zonder de luchtkwaliteit te beïnvloeden, wat resulteert in een aangenamer ademhalingsklimaat. De infraroodverwarming van Warmteshop Turnhout vormt daarmee een ideale oplossing voor diverse omgevingen.

Kan ik met een infrarood verwarming een volledige woning verwarmen?

Absoluut, met een infraroodverwarming kun je een volledige woning verwarmen. Onze infraroodpanelen zijn geschikt als een totaaloplossing voor verwarming in zowel appartementen als huizen, of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande bouw. Een cruciale stap hierbij is een nauwkeurige vaststelling en berekening van de warmtebehoefte voor jouw woning, en wij helpen je hier graag bij. De initiële investering voor een infraroodverwarming is laag vergeleken met andere verwarmingssystemen (ongeveer de helft), en er zijn geen onderhouds- of bijkomende kosten.

De installatie van een infraroodverwarming is simpel, snel, en netjes aangezien er geen noodzaak is voor het aanleggen van leidingen en dergelijke. Het is zeker de moeite waard om wat meer informatie te verzamelen over de ideale verwarming voor jouw woning bij Warmteshop Turnhout.

Waarom zijn Warmteshop infrarood panelen iets duurder?

Elk infraroodpaneel dat wij verkopen is met zorg en vakmanschap geproduceerd in Duitsland. We kiezen zorgvuldig de beste materialen uit, speciaal ontworpen voor onze infraroodverwarmingsoplossingen.

Elk product ondergaat een strenge kwaliteitscontrole voordat het ons magazijn verlaat. We streven niet naar de goedkoopste oplossing, maar naar de hoogste kwaliteit. Daarom bieden wij met volle vertrouwen een volledige 5-jarige garantie op onze Welltherm infraroodpanelen.

Hoewel sommige concurrenten garanties bieden van 10 tot 15 jaar, blijkt vaak dat de garantie op de elektronische onderdelen, die meestal als eerste slijten, slechts 2 jaar bedraagt. Bij Warmteshop Turnhout geniet je niet alleen van deskundig en op maat gemaakt advies, maar ook van een toegewijde klantenservice.

Wij zetten ons volledig in, zelfs na je aankoop. Ons doel is dat elke klant tevreden is en kan genieten van aangename warmte, terwijl tegelijkertijd wordt bespaard op de energiekosten.

Bij het kiezen van een verwarmingssysteem moet je niet alleen naar de aanschafkosten kijken, maar ook naar onderhoud, service en energieverbruik. De infraroodpanelen van Warmteshop Turnhout zijn uiterst efficiënt en de investering betaalt zich terug op de langere termijn. Jouw tevredenheid is onze prioriteit en we waarderen elke positieve feedback.

Welke extra kosten veroorzaakt infrarood paneel?

Verschillende verwarmingssystemen kunnen gepaard gaan met onverwachte kosten, zowel tijdens de initiële installatie als tijdens het onderhoud. Met de infraroodverwarming van Warmteshop Turnhout hoef je je hier geen zorgen over te maken.

De infraroodoplossing van Warmteshop Turnhout staat synoniem voor kostenefficiëntie. Voor een ruimte van 20m² met een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/jaar, is een infraroodpaneel van 1250 watt voldoende. Uiteraard spelen variabelen zoals de isolatiewaarde van de woning en persoonlijke stookgewoonten hierin een rol.

Het juist instellen van de thermostaat kan tot verdere kostenbesparing leiden. De gegenereerde warmte zorgt direct voor een comfortabele ruimtetemperatuur zonder grote temperatuurverschillen, waardoor er geen warmteophoping onder het plafond ontstaat.

Het is ideaal om een infraroodpaneel van Warmteshop Turnhout te combineren met zonnepanelen, waardoor je jouw afhankelijkheid van fluctuerende stroomtarieven vermindert. We adviseren klanten ook om te investeren in kwalitatieve isolatie en zonne-energie.

Onze prijslijsten bieden een overzicht van recente projecten, waardoor je een helder beeld krijgt van de kosten, benodigde materialen en energievereisten.

Wat is het onderscheid tussen een infraroodstraler en een infraroodpaneel bij Warmteshop Turnhout?

De infraroodstralers en infraroodpanelen verschillen in de golflengte van de uitgestraalde infraroodstraling. Infraroodstralers van Warmteshop Turnhout werken op kortegolf infraroodstralen (infrarood A), die gedeeltelijk binnen het zichtbare lichtspectrum vallen. Onze infraroodpanelen daarentegen worden ‘dark emitters’ genoemd.

Ze stralen langegolf infraroodstralen (infrarood C) uit die prettig aanvoelen op de huid. Deze panelen zorgen voor een comfortabele verwarming van zowel personen als de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd.

De infraroodpanelen zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van interieurs en dragen bij aan een gezellige sfeer in huis. Infraroodstralers worden voornamelijk buitenshuis gebruikt, zoals op terrassen, vanwege hun intense warmte en mogelijke risico’s bij direct contact.

Zijn de infraroodpanelen van Warmteshop Turnhout kindvriendelijk?

Veiligheid is essentieel, vooral bij producten die binnen het bereik van kinderen kunnen komen. De infraroodpanelen van Welltherm en Ecaros, verkrijgbaar bij Warmteshop Turnhout, zijn ontworpen om aan de muur te bevestigen, zelfs op plekken waar kinderen bij kunnen, en voldoen daarom aan strenge veiligheidsnormen.

Het grootste risico bij verwarmingselementen is verbranding. De panelen van Welltherm en Ecaros zijn TÜV-gecertificeerd en hebben een maximale oppervlaktetemperatuur van 115°C, wat het risico op verbranding minimaliseert.

Bovendien zijn de randen van deze panelen afgerond en glad afgewerkt, zodat er geen risico is op snijwonden door scherpe randen.

De infraroodpanelen van Welltherm en Ecaros bevatten geen schadelijke stoffen zoals bepaalde plastics of elektromagnetische emissies. Ze dragen bij aan een gezonde leefomgeving, wat ten goede komt aan het welzijn van jouw gezin.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte