Infrarood verwarming woonkamer

Warmteshop Turnhout

Infrarood verwarming woonkamer koop je Warmteshop Turnhout

Infrarood verwarming is tegenwoordig een uitstekende keuze voor het aangenaam verwarmen van je leefruimte met behulp van infrarode stralen. De essentie ligt in het direct verwarmen van objecten zonder de lucht eerst te verwarmen, waardoor je snel een behaaglijke warmte ervaart in je huis.

In tegenstelling tot traditionele elektrische kachels die de lucht verwarmen, richten infraroodpanelen zich op het direct verwarmen van mensen en objecten in de ruimte. Dit resulteert in een evenwichtige en constante warmteverspreiding, wat het wooncomfort verbetert en energie bespaart.

De infrarood panelen van Warmteshop Turnhout zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en uitvoeringen. Sommige zijn specifiek ontworpen om personen te verwarmen, terwijl andere zich richten op objecten of de gehele ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, geschikt voor zowel kleine als grote vertrekken.

Het is van belang om de kenmerken van de ruimte en de gewenste warmte-intensiteit te overwegen om het ideale paneel te kiezen. Opteer voor een paneel van hoogwaardige kwaliteit voor de beste resultaten. Bezoek ons in Turnhout voor deskundig advies over infraroodverwarming voor jouw woning.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Infrarood Verwarming: De Keuze voor Nieuwbouw in Turnhout en Omstreken

Infrarood verwarming komt naar voren als een voortreffelijke keuze voor nieuwe residentiële en zakelijke ondernemingen in Turnhout en de nabijgelegen gebieden. Of het nu een vrijstaand huis of een flatgebouw betreft, het incorporeren van infraroodverwarming in een nieuwbouwproject staat symbool voor een toekomstgerichte visie en een gelegenheid om op kosten te besparen.

Een succesvol nieuwbouwconcept vereist een doordacht ontwerp. Factoren zoals de oriëntatie ten opzichte van de zon spelen een belangrijke rol om maximaal gebruik te maken van natuurlijk licht. Andere elementen, zoals efficiënte isolatie en het benutten van zonne-energie, zijn essentieel om de verwarmingskosten te minimaliseren.

Naast het accent op milieuvriendelijke bouwtechnieken, is het cruciaal om te opteren voor energie-efficiënte apparaten, zoals elektrische boilers en natuurlijk infrarood verwarming. Warmteshop Turnhout beschouwt infraroodverwarming als een uitstekende oplossing voor nieuwbouw. Dankzij de superieure isolatie van moderne bouwwerken, is er maar een minimale energie-input nodig om een comfortabel binnenklimaat te waarborgen.

Kostenvergelijking Warmtepomp, Infrarood Verwarming en Gaskachel bij Warmteshop Turnhout

Bij het plannen van een nieuw huis in Turnhout, is de vraag welk type verwarming de beste keuze is, van cruciaal belang. Met een toenemende focus op duurzaamheid en energiebesparing, zijn velen geneigd naar gasvrije alternatieven. Hier is een vergelijking van de kosten tussen een warmtepomp, infraroodverwarming en een gaskachel.

De keuze voor een warmtepomp of gasverwarming brengt vaak de noodzaak van een aparte stookruimte met zich mee, plus de installatie van leidingen en radiatoren. De kosten voor een stookruimte worden geschat op ongeveer 15.000 euro, met een extra 3.000 euro voor leidingen en radiatoren. Ook moet men rekening houden met additionele installatie- en onderhoudskosten.

De jaarlijkse onderhoudskosten voor een gaskachel liggen rond de 180 euro, plus 70 euro voor het onderhoud van de schoorsteen en 40 euro aan elektriciteitskosten voor de pomp. Voor een warmtepomp bedragen de jaarlijkse onderhoudskosten ongeveer 150 euro en de elektriciteitskosten rond de 40 euro.

Wat het infrarood verwarmingssysteem van Warmteshop Turnhout zo uniek maakt, zijn de afwezige periodieke onderhoudskosten. Er is geen noodzaak voor leidingen of schoorsteenonderhoud, en de efficiëntie ervan zorgt op de lange termijn voor aanzienlijke besparingen, vooral in nieuwe woningen.

Gasvrij Wonen in Turnhout en Omstreken

Heb je bouwplannen in de omgeving van Turnhout en droom je van een leven volledig onafhankelijk van gas? Dit is realiseerbaar in energie-efficiënte, nul-op-de-meter of passieve woningen. Hierbij zijn doordachte keuzes essentieel op het vlak van verwarming, warm water en koken.

Voor wat betreft koken, is een elektrische inductiekookplaat een voortreffelijke optie. Als het om een duurzaam verwarmingssysteem gaat, is de infraroodverwarming van Warmteshop Turnhout zeker het overwegen waard. Hoewel het geen warm water voorziet zoals een CV-ketel, kan een eco-boiler een passend alternatief zijn.

Een hoogwaardige elektrische boiler verwarmt water wekelijks tot 70°C om de groei van legionellabacteriën tegen te gaan. Met een eco-boiler kun je bovendien tot wel 40% besparen op je energierekening.

Een intrigerende combinatie zou kunnen zijn om de infraroodverwarming te combineren met een lucht-waterwarmtepomp voor vloerverwarming. Deze pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor zowel verwarming als warmwatervoorziening. Door de toevoeging van zonnepanelen kun je de maandelijkse elektriciteitskosten nog verder reduceren.

Door deze moderne, energie-efficiënte technologieën te integreren, draag je bij aan een groenere toekomst en geniet je van een comfortabel, gasvrij huis. Voor meer advies over gasvrij wonen en de bijbehorende installaties, nodigt Warmteshop Turnhout je uit voor een bezoek aan onze showroom. Ons deskundig team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden naar een duurzame, comfortabele woonoplossing.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte